Scheidingsmediator in Leiden

Op zoek naar een scheidingsmediator in Leiden? De mediators van Scheidingsmolen begeleiden u graag bij uw scheiding. Uit elkaar gaan na een huwelijk of een geregistreerd partnerschap, of de relatie verbreken wanneer u al samenwoont, kan emotioneel flink zijn tol eisen. U maakt een zware periode door en uw leven wordt even flink door elkaar geschud. Toch zullen er allerlei afspraken gemaakt moeten worden. Dat kan een moeizaam proces zijn in zo’n emotionele periode, zeker als u op oorlogspad met uw (ex-)partner ligt. Vaak loopt het maken van afspraken over zaken als alimentatie en omgangsregelingen dan op niets uit. Dat is waar de scheidingsmediator in beeld komt.

Door middel van bemiddeling wordt de communicatie tussen u en uw (ex-)partner in goede banen geleid. Door zich als neutrale en onafhankelijke tussenpartij op te stellen zal het maken van afspraken een stuk soepeler gaan. Zo kan sneller tot een compromis gekomen worden waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Geïnteresseerd in mediation? Informeer gerust eens verder over de mogelijkheden. Ons hoofdkantoor is telefonisch bereikbaar via 06 34919583.
De kosten van mediation

Scheiden kan een flink prijskaartje met zich meebrengen. Dat zal zeker zo zijn wanneer u een advocaat met een flink uurloon besluit in te schakelen. Hoewel zo’n advocaat zijn best doet om uw belangen zo goed als mogelijk te behartigen, bent u veel goedkoper uit met een scheidingsmediator in Leiden. Wij bieden u de mogelijkheid om op een betaalbare manier te scheiden, zonder dat dit dure prijskaartje daar aan hangt. Zo maken we mediation bij het scheiden voor iedereen toegankelijk.

Indien uw inkomen mogelijk niet toereikend genoeg is om een mediator te betalen komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding van de Raad voor de Rechtsbijstand. Op die manier kan scheiden toch voordelig voor u zijn. U dient dan alleen nog de eigen bijdrage zelf te betalen. Dat is een eenmalig bedrag van €54 of €107. Ons standaardtarief is €165 excl btw per uur. De gesprekken duren doorgaans 1,5 uur. Over het algemeen is een enkel gesprek voldoende, al komt het voor dat we vaker bij elkaar moeten komen om afspraken te maken.
Over onze dienstverlening als scheidingsmediator te Leiden

Als scheidingsmediator in Leiden en omgeving bieden we verschillende diensten aan bij echtscheidingen. Zo kunnen we ook de scheiding van begin tot eind begeleiden, en niet enkel de gesprekken over het maken van afspraken. Onze dienstverlening bestaat onder meer uit:

  • Begeleiding bij uw echtscheiding, van begin tot eind of een gedeelte ervan
  • Oplossingen vinden voor conflicten als gevolg van uw scheiding
  • Alimentatie (her)berekenen
  • Echtscheidingsconvenant en een eventueel ouderschapsplan opstellen
  • Duidelijke afspraken maken over zaken als ouderlijk gezag en omgangsregelingen
  • Eventueel extra ondersteuning van een kinderpsychologe

Vraag om een gratis kennismakingsgesprek

Heeft u interesse in begeleiding van een scheidingsmediator en woont u in Leiden of omstreken? Scheidingsmolen is u graag van dienst. Neem gerust contact op om een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met ons in te plannen. Daarvoor kunt u bellen naar ons hoofdkantoor via het telefoonnummer: 06 34919583. Ook kunt u een bericht sturen via ons online contactformulier.Naam

scheiden

Lisette van der Lans