Scheidingsmediator Heemskerk

Einde huwelijk, samenwonen en geregistreerd partnerschap. Een scheiding en einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen, brengt vele emoties teweeg en vergt veel organisatie. Alles verandert en dit zet het gezinsleven vaak op zijn kop. Voor uw scheiding moeten veel besluiten worden genomen, terwijl de wensen van u en uw toekomstige ex-partner vaak uiteenlopen en het tijdens een scheiding soms lastig samenwerken is. Daarnaast zijn er vaak kinderen bij betrokken. Zij zijn het meest kwetsbaar en in veel gevallen te jong om hun eigen stem te laten horen.

Uw scheidingsmediator Lisette van der Lans  van de Scheidingsmolen houdt de communicatie op gang  én is op de hoogte van alle aspecten rondom scheiden en uit elkaar gaan. Hiermee kunt u uzelf veel tijd, geld en frustratie besparen. Uw scheidingsmediator helpt u bij het maken van heldere en haalbare afspraken over kinderen, financiën en toekomst.

Scheidingsmediator

Gaat u scheiden? En wilt u dit betaalbaar en goed uitgevoerd hebben? Kunt u door de bomen het bos niet meer zien? Lisette van der Lans is uw scheidingsmediator in Heemskerk en omstreken. de Scheidingsmolen staat u graag bij in de mallemolen van de scheiding. Het einddoel voor u – en daarom ook voor de Scheidingsmolen – is afspraken maken die voor alle partijen in de toekomst werkbaar zijn.

Mediation diensten van onze scheidingsmediator

Onze scheidingsmediator uit Heemskerk en omgeving begeleidt uw scheiding vanaf het eerste gesprek waarin duidelijk wordt wat u besproken en geregeld wilt hebben, tot en met het opstellen van een omgangsregeling, ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant, die bij de rechtbank kunnen worden ingediend.

Afhankelijk van uw wensen bieden wij u de volgende diensten:

  • Begeleiden van uw scheiding, van begin tot eind of van specifieke onderdelen;
  • Oplossen van een conflict dat tijdens of na uw scheiding is ontstaan;
  • Aanpassen van eerder gemaakte afspraken;
  • Alimentatie (her)berekenen;
  • Opstellen van uw echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan;
  • Afspraken afstemmen over ouderlijk gezag, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregeling;
  • Wij werken met een kinderpsychologe die, als u wenst, d.m.v. een kindgesprek de gedachten en wensen van uw kind helder krijgt en deze vervolgens met bijpassende handvatten met de ouders bespreekt.

Kosten scheidingsmediator

Scheiden via onze scheidingsmediator Lisette van der Lans uit omgeving Heemskerk kan snel en voordelig. Blijft u onder de door de Raad voor Rechtsbijstand bepaalde inkomensgrens, dan worden de kosten van mediation door de RvR vergoed. In dat geval betaalt u een eenmalige eigen bijdrage van € 54,- of € 107,- voor het hele mediationtraject.

Na het invullen en opsturen van de vragenlijsten stelt de Scheidingsmolen de concepten op voor het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Daarna wordt u op gesprek uitgenodigd. Eventueel volgt een 2e of 3e gesprek. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Indien u geen toevoeging ontvangt bedraagt het uurtarief € 165,- excl. btw. Voor informatie over de inkomensgrens kijkt u op de website van Raad voor Rechtsbijstand: Rechtsbijstand.nl. Meer informatie over mediation bij scheiding vindt u op onze website.

Echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan, co-ouderschap, omgangsregeling en ouderlijk gezag

U bent verplicht een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan bij de rechtbank in te dienen als u getrouwd of geregistreerd partner bent en minderjarige kinderen heeft. Uw mediator helpt u deze documenten op te stellen.

In een echtscheidingsconvenant legt u met uw partner afspraken vast over onderwerpen zoals huis, hypotheek, alimentatie, eventuele partneralimentatie, bezittingen, schulden, pensioenen etc.

In een ouderschapsplan maakt u afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Hierbij komen onderwerpen zoals ouderlijk gezag, co-ouderschap, omgangsregeling en kinderalimentatie aan bod.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met uw scheidingsmediator

Als u voor uw scheiding een scheidingsmediator uit de omgeving van Heemskerk zoekt, vraag dan gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek aan met de Scheidingsmolen. U kunt onze scheidingsmediator ook discreet een vraag stellen; u krijgt dan binnen 24 uur antwoord. Of bel even voor meer informatie.

Mail ons gerust voor meer informatie: lisette@scheidingsmolen.nl of bel voor een vrijblijvend gesprek.
Naam

scheiden

Lisette van der Lans