Wat is echtscheidingsmediation?

Als u en uw partner hebben besloten uit elkaar te gaan, u bereid bent naar elkaar te luisteren en in staat om samen afspraken te maken, maar ook wat hulp bij de afwikkeling van uw scheiding kan gebruiken, dan kan een scheidingsmediator u daar goed bij helpen.

Echtscheidingsmediation is een manier van scheiden waarbij u en uw partner met goede afspraken uit elkaar gaan. Uw mediator helpt u om samen een ouderschapsplan te maken waarin alle afspraken over de kinderen zijn vastgelegd. Ook wordt er een echtscheidingsconvenant, of een convenant verbreking samenleving, opgesteld waarin de huwelijksgemeenschap wordt verdeeld. Wie blijft er in het huis wonen? Wat gebeurt er met de gezamenlijke bankrekeningen? Hoe worden de pensioenen verdeeld? Ook wordt er gekeken naar de alimentatie en wordt aan de hand van alimentatieberekeningen met u besproken hoe hoog de kinder- en eventuele partneralimentatie zal zijn.

Bij de Scheidingsmolen wordt u begeleid door een ervaren MfN-registermediator, die al vele stellen heeft geholpen bij het afwikkelen van hun scheiding. Uw mediator treedt daarbij op als bemiddelaar en behartigt uw beider belangen. Een onafhankelijke derde dus, die tussen u en uw partner bemiddelt, met u meedenkt en helpt om samen tot constructieve afspraken te komen.

Voor de kosten van de mediation verwijzen we u graag naar de kosten.

Wilt u hulp bij uw scheiding? Vraag hier vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan.